Nieuwsbrief November 2021

De twee actuele uitdagingen van Dominass:
uitbreiding en samenwerking

Zonder risico’s geen uitdagingen. Als verzekeringskantoor weten we er alles van. Wij houden ons vooral bezig met de uitdagingen. Welke dat zijn? U als relatie zo goed mogelijk helpen. Ontwikkelingen in de verzekeringsbranche op de voet volgen zodat we geen kans voor u missen.

Uitbreiding zakelijke afdeling

Van twee heel concrete en actuele uitdagingen brengen we u graag in het bijzonder op de hoogte. De eerste: onze zakelijke afdeling wordt aanzienlijk uitgebreid. Dat heeft te maken met onze al jaren toenemende activiteit in het midden- en kleinbedrijf. U zult begrijpen dat we hier trots op zijn. Verderop in deze nieuwsbrief leest u welke mogelijkheden dit voor u als theoloog of predikant kan bieden.

Quintes Verzekeren en Risicobeheer

Quintes is al jaren specialist op het gebied van schade-, inkomens-, zorg- en pensioenverzekeringen voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Samen met lokale kantoren vormt Quintes een sterk en toekomstgericht verband van deskundige experts. Het brede Quintesnetwerk biedt toegang tot vele nationale en internationale verzekeraars, en daarmee de mogelijkheid om zowel eenvoudige als complexe risico’s onder te brengen.

Samenwerking Quintes

Op de tweede gaan we iets uitgebreider in. Al meer dan 35 jaar staan Hans en Kees van Klaarbergen aan het roer van Dominass. Met liefde en zorg hebben ze hun bedrijf opgebouwd tot het succesvolle verzekeringskantoor zoals u dat nu kent. Na talrijke besprekingen met collegakantoor Quintes eerder dit jaar hebben zij het besluit genomen te gaan samenwerken. Dit betekent o.a. dat zij afstand zullen doen van de dagelijkse leiding over Dominass.

Het besluit is nadrukkelijk genomen met het oog op de lange termijn. Al jarenlang is Dominass uw vertrouwde adres voor persoonlijk verzekeringsadvies. Met al uw vragen kunt u elke dag opnieuw terecht bij onze medewerkers in Ochten. De samenwerking met Quintes Verzekeren en Risicobeheer betekent dat we onze dienstverlening op dit niveau kunnen voortzetten. Het stelt ons in staat te blijven inspelen op veranderingen in de markt (waarover u verderop in deze nieuwsbrief leest), en u te blijven ontzorgen op financieel gebied.

Om het kort en bondig te zeggen: voor u persoonlijk verandert er niets. Onze medewerkers blijven uw vertrouwde aanspreekpunten die u graag voorzien van persoonlijk advies. We blijven werken zoals u van ons gewend bent, uw verzekeringen blijven bij ons in goede handen en onze kwaliteit blijft gewaarborgd.

Verhuizing

Per 1 februari 2022 gaan wij verhuizen van de Bonegraafseweg in Ochten naar ons nieuwe kantoor in Lienden.

Nieuw adres
Dorpsstraat 10
4033 EX Lienden

Nieuwe Risicodrager

De afgelopen twee jaar hebben we de particuliere schadeverzekeringen (m.u.v. rechtsbijstand) binnen uw verzekeringspakket ondergebracht bij a.s.r. Omdat in de praktijk blijkt dat het belangrijk is samen te werken met minimaal twee stabiele risicodragers zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe partner. We zijn blij dat, met volledige instemming van a.s.r., vanaf januari 2022 Rhion voor 30% gaat mee tekenen.

Met beide risicodragers hebben we de afspraak dat de hoogte van de premies en de inhoud van de voorwaarden afhankelijk blijven van de resultaten van onze verzekerden. Voor u als verzekerde verandert er verder niets. Zo blijven ook uw polisnummers ongewijzigd evenals de voorwaarden en premies.

 • Nieuwe medewerker: Linda stelt zich voor
Linda

Per 1 oktober 2021 hebben wij Linda Wiggemansen mogen verwelkomen binnen ons team. Ze stelt zich graag kort aan u voor.

‘Ik ben Linda Wiggemansen, getrouwd met Paul met wie ik samen twee jongens, een grote hond en drie raskatten heb. Ik heb gewerkt bij de NKC (de Nederlandse Kampeerauto Club), eerst als verzekeringsagent en de laatste twee jaar als medewerker service en contact. Daarvoor heb ik achttien jaar gewerkt als acceptant motorrijtuigen. Als acceptant op de polisafdeling bij Dominass voel ik mij dan ook echt op mijn plek.

Naast mijn werk ben ik actief als vrijwilliger bij voetbalclub sv Candia 66, waar het hele gezin voetbalt. Verder word ik blij van hardlopen, wandelen en fotograferen en vind ik het leuk om Formule 1 te kijken.

Ik heb er heel veel zin in om het werk me helemaal eigen te maken en verder kennis te maken met onze klanten.’

Ons volledige team vindt u op onze website dominass.nl. Onder het kopje ‘Over Dominass’ klikt u op ‘Ons team’.

 • PARTICULIER: Regel uw eigen zonnepanelenzekerheid

Zonnepanelen zijn in opmars en dat is goed nieuws. Ze helpen tegen klimaatverandering en zijn in de meeste gevallen ook goed voor uw portemonnee. Maar hoe zit het eigenlijk met het verzekeren van deze panelen?

Zonnepanelen verzekeren wij binnen uw opstalverzekering. De waarde van de panelen wordt meegewogen in de berekening van de herbouwwaarde. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om uw woning in de oorspronkelijke staat te herbouwen, bijvoorbeeld na verwoesting door brand.

Hebt u al zonnepanelen geplaatst? Geef dit dan alsnog aan ons door. U kunt een kopie van de nota naar ons opsturen of mailen. Uiteraard mag u ook telefonisch contact met ons opnemen.

zonnepanelen
 • Dominass verlengt samenwerkingscontract met Ruimzicht op het gebied van werkbegeleiding

In onze nieuwsbrief van 2019 informeerden we u over de samenwerking met Stichting Ruimzicht. Na een contractperiode van drie jaar hebben we besloten deze samenwerking te verlengen. Samen met onze verzekeraar EUCARE hebben we in de evaluatie ervaren hoe belangrijk deze aanvullende dekking binnen ons predikantenpakket is. Florida de Kok, directeur van Ruimzicht, bekleedt de portaalfunctie namens Dominass/EUCARE en deelt haar ervaringen van de afgelopen drie jaar.

Florida de Kok:
“Het traject beoogt dat theologen en voorgangers met vreugde kunnen werken”

“Dankzij het coachingstraject ben ik niet alleen in een zeer heftige periode overeind gebleven, maar ook gegroeid als persoon en als predikant, waardoor nieuwe perspectieven binnen het ambt geopend zijn”, vertelde een predikant na afloop van het traject. Deze reactie vat in een notendop samen wat het coachingstraject beoogt, namelijk predikanten en voorgangers zo te ondersteunen dat ze met vreugde kunnen werken. Die vreugde is, spijtig genoeg, soms ver te zoeken. Dat kan heel verschillende oorzaken hebben: de torenhoge verwachtingen van een kerkenraad, de moeizame relatie met een collega, onduidelijkheid over de eigen rol, een gebrek aan uitdaging, disbalans tussen werk en privé of simpelweg een ondefinieerbaar onbehagen waardoor energie weglekt. Op zo’n moment is het belangrijk om aan de bel te trekken, en gelukkig doen predikanten dat ook. Want het helpt om pas op de plaats te maken, stil te staan bij de eigen vraag en met behulp van een deskundige de sleutel te vinden naar een antwoord. Steeds weer merk ik, ook uit de evaluaties, dat de coaching van Ruimzicht in een behoefte voorziet en hoog wordt gewaardeerd.”

Kijk voor meer informatie op:

https://www.ruimzicht.nl/predikanten/coaching/

Onze aanvullende collectieve zorgverzekeringen Zorg-4 en Zorg-5 vergoeden deze vorm van werkbegeleiding. Voor u is het belangrijk om bij uw keuze rond uw (aanvullende) zorgverzekering deze uitbreidingsmogelijkheid in uw overwegingen te betrekken. Wanneer u met ons over de specifieke dekking en de consequenties voor de premie wilt spreken, staat ons zorgteam graag voor u klaar.

Stichting Ruimzicht is te bereiken via 030-2540248 en ons Zorgteam via 0344-642404.

 • PARTICULIER: Verbouwen? Geef wijzigingen altijd door!

Bent u van plan uw woning te verbouwen, of hebt u dit onlangs gedaan? Dan komt ook de verzekering om de hoek kijken. Plaatst u bijvoorbeeld een aanbouw, een uitbouw, een veranda, een dakkapel, een tuinhuis of een schuur? Als gevolg van deze aanpassingen wordt uw huis veelal groter, en dat moet u tijdig aan ons doorgeven. Want zodra er schade ontstaat, bijvoorbeeld door brand, wilt u dat natuurlijk volledig vergoed krijgen. Daarvan zal uitsluitend sprake zijn wanneer de gegevens, onder andere die van de afmetingen van uw onroerend goed, kloppen. Wanneer uw verzekeraar constateert dat u bent onderverzekerd, heeft dat consequenties voor de vergoeding. Zorg er dus voor dat u bij schade niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Neem bij verbouwing of uitbreiding altijd contact met ons op. Samen met u bekijken we of aanpassing van uw verzekering nodig is.

 • ZAKELIJK: Uw zakelijke verzekeringen binnen Dominass

Hebt u als theoloog of predikant naast uw werkzaamheden in dienstverband een eigen onderneming? Is uw partner of wellicht een van uw kinderen ondernemer? Ons zakelijk team bekijkt graag samen met u de mogelijkheden om de zakelijke verzekeringen bij Dominass onder te brengen.

Voor veel relaties van Dominass is het een prettig idee dat al hun verzekeringen op één adres zijn ondergebracht. Dat geldt wellicht ook voor u. U weet zeker dat er geen dubbele verzekeringen lopen of dat u iets over het hoofd ziet.

Zoals u in deze nieuwsbrief al hebt kunnen lezen, heeft onze zakelijke tak een forse uitbreiding gehad. Dat biedt ons nu ook de mogelijkheid om u als theoloog of predikant zakelijke diensten aan te bieden.

Iedere dag staan Stefan, Wendy en Daniëlle van het zakelijke team klaar. Ze hebben inmiddels al veel kennis en ervaring opgedaan binnen de zakelijke markt en het mkb. Dankzij deze expertise kunnen ze u informeren en adviseren over een breed scala aan zakelijke verzekeringen.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er voor u zijn? Neem contact met ons op. Ons zakelijke team is dagelijks te bereiken via 0344-642404 of per mail via bedrijventeam@dominass.nl.

 • ZAKELIJK: Verrekening zakelijke verzekeringen, wat is dat eigenlijk?

Misschien hebt u al zakelijke verzekeringen, of overweegt u binnenkort iets af te sluiten. Belangrijk voor u om te weten is dat u elk jaar wordt gevraagd een formulier in te vullen voor de zogenoemde naverrekening. Graag leggen we u kort uit hoe deze gegevens bij u worden opgevraagd en wat ermee gedaan wordt.

De premie die u in een lopend verzekeringsjaar betaalt, is de zogenoemde voorschotpremie. Deze premie wordt berekend op basis van de gegevens van uw bedrijf die op dat moment beschikbaar waren. Denk bij die gegevens aan het aantal medewerkers dat u in dienst had, hoeveel loon u hebt betaald, de hoogte van de omzet en de kosten van het verzuim. Bij de naverrekening wordt op basis van deze gegevens de premie voor het afgelopen jaar definitief berekend.
Het resultaat daarvan kan zijn dat de premie die u als voorschot hebt betaald moet worden bijgesteld. Hebt u te veel betaald, dan krijgt u premie terug. Betaalde u te weinig, dan wordt er premie in rekening gebracht.

Naverrekening is o.a. van toepassing op de volgende zakelijke schadeverzekeringen:

 • bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • bedrijfsschadeverzekering
 • collectieve ongevallenverzekering
 • rechtsbijstandverzekering

Ook op inkomensverzekeringen, zoals bijvoorbeeld de ziekteverzuimverzekering, is naverrekening van toepassing. Dit eveneens om ervoor te zorgen dat het voorschot dat u betaalde overeenkomt met de daadwerkelijk verschuldigde premie.

Hebt u vragen over de naverrekening van uw zakelijke verzekeringen, neem dan contact op met ons Bedrijventeam. We helpen u graag.

 • ZORG: Met Aevitae EUCARE verzekerd van de beste zorg

Wanneer u uw zorgverzekering bij ons hebt afgesloten, is deze ondergebracht bij Aevitae EUCARE. Met hen werken wij samen om u te verzekeren van de beste zorg.

Contracten ziekenhuizen

Voor 2021 heeft Aevitae EUCARE destijds contracten gesloten met alle ziekenhuizen in Nederland. De verwachting is dat dit ook het geval zal zijn voor 2022. Wij vinden dit erg belangrijk, omdat u als verzekerde daarmee ook in het nieuwe jaar verzekerd bent van goede zorg in uw voorkeursziekenhuis.

Zorgzoeker

Zorgverleners hebben afspraken met zorgverzekeraars. Wij noemen dat ‘gecontracteerde zorgverleners’. Er zijn contracten met hen afgesloten waarin bijvoorbeeld afspraken zijn gemaakt over de kwaliteit en de vergoeding van de zorg. In de Zorgzoeker (deze staat op onze website) vindt u de zorgverleners waarmee wij afspraken hebben gemaakt. De zorgzoeker wordt iedere werkdag vernieuwd.

Geen omzetplafond bij Aevitae EUCARE

Misschien hebt u er weleens van gehoord: omzetplafonds binnen de zorg. Ieder jaar maken verzekeraars samen met zorgaanbieders afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoeveel behandelingen een zorgaanbieder dat jaar mag uitvoeren en tegen welk bedrag. Er is dan eigenlijk sprake van beperkte toegang. Dit noemen we een omzetplafond. Door dit soort afspraken houden verzekeraars de kosten van de zorg in de hand, en dat is dan weer van invloed op de premie van de zorgverzekering.

Bij uw zorgverzekering van Aevitae EUCARE wordt niet met een omzetplafond gewerkt. Met uw basisverzekering kunt u het gehele jaar door gebruikmaken van zorg. Een geruststellende gedachte.

 • PARTICULIER: Rookmelder vanaf 1 juli 2022 in iedere woning verplicht

Op advies van Brandweer Nederland moet er sinds 2003 in ieder Nederlands nieuwbouwhuis een rookmelder hangen. Deze verplichting wordt per 1 juli 2022 uitgebreid naar ieder huis op Nederlands grondgebied. Op elke verdieping moet dan een rookmelder hangen. Vanuit de verzekeraars wordt dit nog niet verplicht gesteld.

Onderzoek heeft herhaaldelijk aangetoond dat bij brand de meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook. Dit gebeurt met name ’s nachts, omdat onze neus tijdens slaap geen reuk registreert; enkel ons gehoor is actief. We worden dan ook niet wakker van rooklucht, die vaak bestaat uit zeer giftige gassen. Zorg er dus voor dat u per 1 juli 2022 op elke verdieping in uw woning een rookmelder hebt hangen. Een kleine toevoeging die bewezen mensenlevens kan redden.

Waar moet een rookmelder hangen?

 • Op alle bouwlagen met een verblijfsruimte.
 • In besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen voert.
 • ZORG: Met Mijn Aevitae inzicht in al uw zorgkosten

Wat betaalt u in een jaar eigenlijk aan zorgkosten? Wat is de huidige stand van uw eigen risico? En hoe zit het precies met de rekening die zorgverleners direct aan Aevitae hebben gestuurd? Met Mijn Aevitae hebt u direct inzicht in al uw zorgkosten.

Totaaloverzicht

In Mijn Aevitae staan alle zorgkosten van het lopende jaar en de twee voorgaande jaren op een rij. Dat biedt een mooi totaaloverzicht van wat Aevitae en u betaald hebben voor uw zorg. Het overzicht kan u ook helpen om te bepalen of uw verzekering nog past bij uw situatie.

Details per declaratie

Alle declaraties staan vermeld in Mijn Aevitae, met de volgende gedetailleerde informatie:

 • welk deel van uw declaratie vergoed is en welk deel u zelf betaald hebt
 • uit welke verzekering de vergoeding betaald is
 • welke behandeling een zorgverlener gedeclareerd heeft
 • wat deze behandeling kostte
Klopt er iets niet? Laat het ons weten

Ziet u iets opmerkelijks in uw zorgkosten binnen Mijn Aevitae? Bijvoorbeeld een declaratie voor een behandeling die u niet hebt gehad? Laat het ons dan weten. Ons Zorgteam zoekt voor u uit wat er aan de hand is. Indien nodig, zullen wij tevens actie ondernemen.

Declaratie indienen

Via Mijn Aevitae kunt u gemakkelijk een nota ter declaratie indienen. Bijvoorbeeld uw nota van de chiropractor of de rekening van uw bril. U kunt de nota uploaden en Aevitae gaat vervolgens voor u aan de slag. Binnen ongeveer tien werkdagen ontvangt u van hen een bericht van vergoeding. Wilt u liever de nota bij ons aanleveren? Dat kan ook. U mag de nota naar ons opsturen per post of mailen naar zorgteam@dominass.nl. Wij dienen de nota vervolgens namens u ter declaratie in bij Aevitae.

Hoe kunt u inloggen?

U kunt eenvoudig en veilig inloggen met iDIN of met uw persoonlijke inlogcodes. Uw inlogcodes kunt u bij ons opvragen. Binnen enkele dagen na uw aanvraag sturen wij u deze toe.

Binnen een huishouden bestaande uit meerdere volwassenen kan iedere verzekerde ouder dan 18 jaar uitsluitend zijn eigen behandeldetails inzien. Uitzondering vormen ouders met minderjarige kinderen die op hun zorgpolis zijn meeverzekerd; zij kunnen de zorgkosten en behandeldetails van hun minderjarige kinderen inzien. Binnen een gezin met meerderjarige gezinsleden dient iedere verzekerde, voor het bekijken van het totaaloverzicht, in te loggen met zijn eigen gegevens.

 • ZORG: Past uw huidige zorgverzekering nog bij uw situatie?

Voor de verplichte basiszorgverzekering heeft de overheid voor 2022 nauwelijks wijzigingen aangebracht. Ook het eigen risico blijft gelijk, namelijk €385,-. Echter zijn dit geen redenen om uw verzekering maar door te laten lopen zonder er eens naar te kijken. Wellicht is uw persoonlijke situatie veranderd, hebt u meer of juist minder zorg nodig of wilt u naar een specifieke zorgaanbieder. Wij raden altijd aan om te bekijken of uw huidige verzekering nog bij u past.

Rond 25 november ontvangen al onze relaties met een zorgverzekering hun polis voor volgend jaar, plus alle aanvullende informatie die nodig is om te beoordelen of de huidige verzekering nog passend is. Bij deze informatie sturen wij ook een wijzigingsformulier mee, waarmee eenvoudig de eigen verzekering en die van eventuele gezinsleden aangepast kan worden.

Hebt u uw zorgverzekering (nog) niet bij ons afgesloten en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Ons Zorgteam staat dagelijks voor u klaar om samen met u de mogelijkheden te bekijken.

 • SCHADE: Stel, u maakt schade met een geleende auto. Wat zegt uw verzekering?

Leent u weleens een auto van iemand anders? Dan is het goed om te weten welke regels er bij een ongeval gelden met betrekking tot schade en verzekering.

Wanneer u bijvoorbeeld met de van uw vriend of ouders geleende auto schade veroorzaakt bij een ander, wordt dat niet gedekt door uw aansprakelijkheidsverzekering. Binnen uw aansprakelijkheidsverzekering is schade toegebracht met of door een motorrijtuig expliciet uitgesloten. De schade moet gemeld worden op de WA-verzekering van de auto zelf. Dat kan ongemakkelijke situaties opleveren. Wanneer u als bestuurder aansprakelijk bent voor die schade, heeft dat immers vervelende gevolgen voor de autoverzekering van de eigenaar van de door u geleende auto. Zo valt de verzekering terug in schadevrije jaren en mogelijk moet er een eigen risico betaald worden. Soms kan het ook betekenen dat de premie wijzigt.

De situatie kan natuurlijk ook andersom zijn: u leent een auto aan iemand uit die hier vervolgens schade mee maakt. Wees u dus bewust van de risico’s en de gevolgen. Ons advies: leent u toch een auto (uit), deel deze informatie dan vooraf met elkaar. Dat kan gedoe achteraf voorkomen.

 • SCHADE: Niet schuldig aan schade? Directe schadeafhandeling

Per 1 juli 2021 is de regeling ‘Directe Schadeafhandeling’ in gebruik genomen. Met deze regeling wil de overheid schadeafwikkeling voor de niet-schuldige partij versnellen. Hoe werkt deze regeling precies en wat betekent die voor u?

De regeling Directe Schaderegeling is bedoeld voor autobezitters met een WA-verzekering of een verzekering WA beperkt casco. Wanneer u schade aan uw auto hebt, veroorzaakt door een ander met een Nederlands gekentekende personenauto, en de schuld ligt niet bij u, dan kan deze regeling de schadeafwikkeling versnellen. Ons Schadeteam gaat de schade direct met u afwikkelen in plaats van deze eerst voor te leggen aan de verzekeraar van de schuldige partij. Dit bevordert de snelheid van de afwikkeling en zorgt er uiteindelijk voor dat u uw auto sneller kunt laten herstellen.

Voorheen was deze dienstverlening alleen beschikbaar voor autobezitters met een casco (allrisk) verzekering, maar nu dus voor alle verzekerden. Het zal u niet verbazen dat wij met deze extra service ontzettend blij zijn. We kunnen immers zelf de regie houden over uw schadeafwikkeling.

Hebt u een schade en wilt u weten of u gebruik kunt maken van de Directe Schadeafhandeling? Neem contact op met ons Schadeteam en laat u informeren. We staan altijd voor u klaar en zijn op de hoogte van de mogelijkheden die deze regeling voor uw persoonlijke situatie biedt.