Hoe vermindert u de kans op waterschade?

Dagelijks nemen onze collega’s van de schadeafdeling van Quintes veel verschillende schadeclaims in behandeling. Iedere schade is vervelend en herstel of vervanging van beschadigde spullen kost in veel gevallen veel tijd. Ook emotioneel kan een schade behoorlijke impact hebben. Wij willen u zo goed mogelijk helpen bij een schade, maar zelf kunt u ook al preventieve maatregelen nemen om de kans op een schade te verkleinen.

Bij waterschade is preventie erg belangrijk. Wij geven u hieronder een aantal praktische tips om de kans op waterschade te beperken:

  • Gebruik geen heftige chemische ontstoppingsmiddelen, deze kunnen juist lekkages veroorzaken.
  • Check regelmatig de kwaliteit van kit- en voegwerk. Lekkage hierdoor is namelijk niet verzekerd.
  • Gaat u klussen? Controleer dan voor het boren waar de leidingen zitten.
  • Doe de buitenkraan dicht in de winter en tap eventueel het resterend water af. Zo voorkomt u dat water in de leidingen door bevriezing uitzet en voor beschadigingen zorgt.
  • Maak dakgoten regelmatig schoon. Door vuil, bladeren en rommel in uw dakgoten, is er een grotere kans op lekkage.
  • Weet de hoofdkraan te vinden. Hoe eerder u deze dichtdraait bij een lekkage hoe beter.

Voorkom teleurstelling bij schade aan geleende voorwerpen

Stel, u heeft een boormachine geleend van een goede vriend en dit apparaat gaat tijdens gebruik kapot. U voelt zich wellicht aansprakelijk en claimt deze schade op uw aansprakelijkheidsverzekering. De teleurstelling is groot als deze niet uitkeert. In juridische zin heeft u ook niets fout gedaan en bent u niet aansprakelijk volgens de voorwaarden.

Dit komt in de praktijk vaak voor. Om vervelende situaties te voorkomen is het goed dat u hier vooraf afspraken over maakt. Zo voorkomt u teleurstellingen achteraf.

Deel dit bericht: