Reisverzekering; voorkom vakantiestress

De zomervakanties staan voor de deur. De één gaat naar het buitenland terwijl de ander graag in eigen land blijft. Waar u ook heengaat, kijk altijd goed naar uw reisverzekering. Sluit de dekking aan bij de geboekte reis? Van autopech tot vervangend verblijf, verlies of diefstal van bagage, repatriëring of het overhalen van familie in noodsituaties. Een reisverzekering is erg belangrijk. Denk daarbij ook aan wintersport of bijzondere sporten.

Om vakantiestress te voorkomen, geven wij hieronder nog een aantal nuttige tips.

Annuleringsverzekering

In tegenstelling tot de reisverzekering, moet de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van de reis zijn afgesloten. Daarnaast is het belangrijk dat de verzekerde som voldoende is voor het afdekken van de reissom.

Geneeskundige kosten

Veel reizigers denken dat geneeskundige kosten in het buitenland, vergoed worden via de zorgverzekering. Dit is alleen het geval als er een goede aanvullende zorgverzekering is afgesloten. Is dit niet het geval, dan kunnen geneeskundige kosten in het buitenland worden meeverzekerd op de reisverzekering tegen een kleine meerpremie.

Kijk dus voordat u op reis gaat ook even naar uw zorgverzekering.

Gaat u met de auto naar het buitenland?

Reist u met de auto naar uw vakantieadres in het buitenland? Neem dan een geprinte versie van het internationaal verzekeringsbewijs mee (voorheen de groene kaart). Dit verzekeringsbewijs mag op wit papier worden geprint.

Gaat u met de caravan of vouwwagen (zwaarder dan 750 kg) op vakantie, vraag dan het verzekeringsbewijs hiervan aan als dit nog niet is afgegeven. In Duitsland, Polen en Spanje is het verplicht om dit bewijs bij u te hebben. In landen als Kroatië en Portugal is dit niet verplicht, maar wordt het wel aangeraden.

Het internationaal verzekeringsbewijs vraagt u snel aan bij één van onze collega’s.

Overige tips:

  • Noteer belangrijke telefoonnummers van bijvoorbeeld bank, creditcard, SOS alarmcentrale (+31(0)30-2567777)en sla deze op in uw mobiele telefoon.
  • Neem altijd uw zorgpas mee.
  • Wanneer u medicijnen gebruikt, is het verstandig een medisch paspoort mee te nemen. Deze vraagt u op bij uw apotheek of huisarts.
Deel dit bericht: